Over Roncken
15316
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15316,bridge-core-3.1.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Guido Roncken

Guido Roncken

Fotograferen is iets creëren. Het vangen van licht, het bevriezen van beweging, het vastleggen van een herinnering. Je kunt er alle creativiteit op loslaten en het moet uiteindelijk iets moois opleveren. Dat is wat mij aantrekt in dit vak. Ik fotografeer al sinds mijn jeugd. Zoals veel mensen begon het met foto’s maken tijdens vakanties, met een goedkope Oost-Europese spiegelreflex camera. Nadat ik meer ging experimenteren, bleek deze camera tekort te schieten en ben ik overgestapt op Minolta en heb geleidelijk meer lenzen aangeschaft.

 

Met de introductie van de digitale SLR-camera’s groeiden al snel de mogelijkheden en ging ik nog meer tijd steken in fotograferen. Tegenwoordig werk ik met Nikon camera’s (D750/D850) en voor de kortere reizen met een Sony systeemcamera (α7). Uiteraard met alle bijbehorende lenzen.

 

In 2018 heb ik in Heteren (Gelderland) een fotostudio ingericht, waar ik alle voorzieningen heb voor portret- en productfotografie. Ik werk onder meer met Godox ‘outdoor’ Pro studioflitsers. De ingebouwde accu’s maken het mogelijk om ook op locatie snel de mogelijkheden van een studio op te bouwen.